Zateplujeme dřevostavbu svépomocí


Kutilové jsou v současné době na koni. Tedy alespoň obrazně řečeno, protože takové možnosti, jaké nabízejí současné hobby markety a technologie, o těch se lidem za socialismu ani nesnilo. Již tehdy si mnozí chtěli postavit dům svépomocí, například dřevostavbu, ale bylo to velmi pracné, nákladné a zdlouhavé, a navíc byl mnohdy velký problém shánět stavební materiál a řezivo. Dnes si dřevostavbu můžete postavit sami, pokud máte dostatečné povědomí o výstavbě, anebo si dřevostavbu necháte postavit od profesionálů s tím, že si ji dodatečně upravíte a zateplíte. Přistavíte k ní pergolu a přilehlou terasu a váš dům se konečně stane tím, co plní vaše představy o bydlení.

dům typu dřevostavby

Jestliže se pustíte do zateplování a chcete mít nízkoenergetickou stavbu, pak budete zřejmě řešit i kotvení dřevostavby, respektive ukotvení izolačních materiálů do vnějšího opláštění. Zateplovat lze například minerální vatou, polystyrenem či kombinací vaty, polystyrenu a přírodního obkladového kamene, případně další vrstvy dřeva. K ukotvení izolačních materiálů se používá speciální kotevní systém injektážních kotev Spiral Anksys, které vykazují značnou nosnost, houževnatost a především spolehlivost u jakékoli stavby, nejen u dřevostaveb.

stavba domu

Kotevní systém Spiral Anksys slaví úspěch u mnoha typů objektů, jako jsou zděné nebo panelové bytové domy, rodinné domy z pórobetonu, plných i dutých cihel, kamene či dřevěných konstrukcí. Může se využít i pro velmi náročná řešení kombinací izolačních vrstev, kdy kotvíte do zdiva nejprve polystyren a po něm i kamenné obklady.Životnost injektážních kotev je dle odhadů delší, než několik desítek let a podstatné je, že je lze využít v jakémkoli prostředí a v různých povětrnostních podmínkách včetně těch extrémních, jako jsou velmi nízké i vysoké teploty, prašnost, vrstvy sněhu, námraza, anebo prudké letní Slunce.