Podvody na každém kroku


Trestná činnost v oblasti peněz je bohužel stále velice rozšířená. Může za to především to že každý má v dnešní době počítač a chytrý telefon s internetem, a používají je takřka denně. I starší lidé už se naučili tyto technologie používat v běžném životě, a používají rovněž internetové bankovnictví. Právě platební karty a bankovní účty jsou důvodem, proč podvodníci neustále vymýšlejí nové taktiky, jak lidi zmást a dostat se k jejich penězům.

muž peníze

Jak to probíhá?
Podvodníci jsou velice vynalézaví a svědčí o tom způsoby jakými se snaží dostat do vašeho internetového bankovnictví. Jednou z možností, kterou využívají stále ve velkém množství, je rozesílání falešných platebních bran zájemcům o zboží. Podvody na internetových bazarech a na sociálních sítích rostou jako houby po dešti, protože člověk je zvyklý automaticky všechno vyplnit, a tak mu nepřijde že vyplňuje něco, co rozhodně nepochází z oficiálního webu přepravce nebo e-shopu. Jakmile po vás někdo chce vyplnit údaje k vaší platební kartě, rozhodně byste měli zbystřit a nic nikam nezadávat.

zatčený muž

Bohužel se stává že lidé se i přes mnohá varování dopustí té chyby, že údaje ke své platební kartě opravdu někam zadají. Během pár minut dojde k tomu, že z jejich účtu zmizí veškeré peníze. Vyřešit tuto situaci je zpravidla problematické, protože peníze odchází například na bankovní účty do zahraničí a je těžké vypátrat jejich majitele. Jediná obrana je být obezřetný a nezadávat údaje k platební kartě. V takovém případě je potřeba zajít na policii a podat trestní oznámení. Jestli jste nikdy nic takového neřešili, bude vás zajímat jak podat trestní oznámení https://podvodnabazaru.cz/blog/show?postId=6. Není na tom nic složitého – stačí navštívit nejbližší služebnu policie anebo vyplnit trestní oznámení online. Budete muset doložit všechny důkazy které máte k dispozici a policie sama zhodnotí které z nich použije.