Zájem o tuzemskou dovolenou neustále roste


Krátce po sametové revoluci se doslova roztrhl pytel se zájmem o zahraniční dovolenou. Lidé se houfně hrnuli na západ od našich hranic v domnění, že tam snad spatří zlaté tele, nebo společnost, která je uvítá s otevřenou náručí. Mnozí z nich ale byli zklamáni tím, že i tam je „chleba o dvou kůrkách“, a že tam mnohdy panují tvrdé lokty, nelítostný byznys, a že to pozlátko v podobě hezkých věcí, není vyvažováno duchovním vnitřním bohatstvím. Tito lidé, co již „prohlédli“, se pak rádi vrátili domů s tím, že naše země má mnoho přírodních krás, a že je tu hlavně vetší bezpečí.

radnice v Českých Budějovicích

Západní Evropa je dnes také velmi prosycena terorismem a podobnými jevy, a to je také důvod, proč se našinec raději obrací tam, kde nic takového nehrozí. Je zkrátka mnohem bezpečnější žít a trávit dovolenou v tuzemsku, a snadno si ověříte, že se tento trend projevil i v počtu zájezdů cestovních kanceláří. Dnes můžeme zaznamenat prudký pokles zájmu o zahraniční dovolenou a naopak velký vzestup zájmu o dovolenou v naší zemi. Velká část populace míří na hory a velmi mnoho lidí směřuje do Jižních Čech.

Sokolský ostrov České Budějovice

V tomto směru vám penziony v Českých Budějovicích a okolí mohou nabídnout to, co jinde neobjevíte – velmi malebnou a romantickou přírodu, ticho, klid, pohodové prostředí a lidi s klidnější mentalitou, v porovnání s Tureckem, Kyprem, Španělskem či Řeckem. Můžete si tu užít jízdu na kole po některé ze stovek značených cyklotras, plavbu po Vltavě se Sluncem nad hlavou, výlety autem na Kleť, do Třeboně nebo do Českého Krumlova, anebo vyhlídkové lety z letiště Hosín, s úchvatnými zážitky při pohledu na zámek v Hluboké nad Vltavou, rybník Bezdrev nebo střední tok Vltavy.

Příjemnou dovolenou můžete prožít na Českobudějovicku i na jaře či na podzim a nudit se tu nebudete ani v období Adventu, chcete-li tu prožít romantické Vánoce nebo přivítat v rámci silvestrovských oslav Nový rok.