Zbavte se pocitu trapnosti nad zapáchajícím kobercem


Že se lidé v domácnostech navštěvují a chystají si navzájem pohoštění a zábavný program, není nic neobvyklého. V některých rodinách a mezi přáteli bývá dokonce zvykem, že se lidé navštěvují pravidelně, a tráví společně mnoho hodin volného času. Posedět u dobrého čaje, kávy, vína a vhodného zákusku je lákavé a můžete si tu pak vyprávět své životní příběhy třeba celý večer. Jsou případy, kdy se vysloveně nabízí posedět i na koberci, stává se to kupříkladu, pokud vaši přátelé přivedou ještě někoho dalšího, a sejde se vás ve vašem obýváku víc, než je tu míst k sezení v křeslech a na sedací soupravě. Sezení na koberci si vylepšíte dekorativními polštářky, můžete si na podlahu před sebe položit porcelánový talířek s dortíkem a hrnek s kávou, a zábava pokračuje dál bez přerušení.

koberce na terase

Takto uspořádaná párty však bude mít patřičnou úroveň jen tehdy, bude-li koberec čistý a voňavý. Nemusí být vysloveně naparfémovaný deodorantem, docela postačí, pokud bude vyčištěný. Pod výrazem „vyčištěný“ si možná mnozí z vás představí docela obyčejný sáčkový vysavač, kterým se ve většině domácností koberce udržují v čistotě, ale vysavače jsou k důkladnému vyčištění nedostačující. Žádný z nich nemá takový výkon (už jen ze samotného principu suchého vysávání), aby si poradil se všemi nečistotami, které se v kobercích nachází. Jde hlavně o to, že do koberce zašlapáváme prach se vzdušnou vlhkostí, a pokud po něm chodíme naboso nebo v ponožkách, pak se tu obtiskne i náš pot.

vysávání koberce

Pot je natolik mastný, že spolu s prachem vytvoří mazlavé žmolky, a ty se nalepí na kobercová vlákna, kde pak zaschnou. Na tomto biologickém materiálu si pochutnávají bakterie, a tak vás ani nepřekvapí, že po určité době začne být koberec cítit podobně, jako nemyté bosé nohy. A pozvat si na návštěvu přátele, kterým nabídnete posezení s odérem nemytých chodidel, je docela faux pas, nemyslíte? Nahlédněte proto do ceníku čištění koberců a pozvěte do vašeho příbytku profesionály, kteří si s tímto „faux pas“ snadno poradí.